İç Cephe Astar Boyasını Neden Kullanılmalı?

21.04.2020

İç cephe astar boyası duvar boyanızın uzun süre kullanılabilirliğini sağlama, lekeleri engelleme ve son katın yapışmasını iyileştirme gibi önemli işlevleri yerine getirir. Soyulmamış, yamalı, tamir edilmemiş ve yeni boyadan renk bakımından büyük ölçüde farklı olmayan önceden boyanmış duvarları boyarken astarlama güvenli bir seçim olacaktır. Ek olarak, bazı koşullar astarlama gerektirir. Kullandığınız astar türü, duvarlarınızın özel durumuna göre belirlenmelidir.

İç Cephe Boya


Yeni veya Yamalı Alçıpan

Alçıpan duvarlar ve bağlantı elemanları arasındaki dikişlerde kullanılan derz dolgu macunu, boyayı çevreleyen alçıpandan farklı bir şekilde emerek astarlanmadığı zaman tutarsız bir sonuç verir. Benzer şekilde, alçıpanı onarmak için kullanılan spackling bileşiği ve diğer yama malzemeleri boyayı farklı şekilde emer. Bu uygulamalar için tüm yüzeyi koruyan ve son katın tutarlı bir şekilde yapışmasını hazırlayan iç cephe astar boya kullanın.

Alçı Duvarlar

Alçı duvarlarda küçük rötuşlar veya büyük düzeltmeler farketmeksizin yapılan onarımlar için yağ bazlı leke engelleyici astar gerekir. Astar uygulamak en üstteki tabakanın neden oluşturduğu lekeleri engellemenin kesin yoludur.

Lekeler ve Kokular

Lekeli veya duman kokusu sinmiş duvarların boyanması için astarlanması gerekir. Yağ bazlı astarlar kürlenirken güçlü bir koku verir ve temizlenmesi daha zordur, boya inceltici gerektirir. Su bazlı astarlar daha az koku verir, su ile kolayca temizlenir. Mürekkep veya gres gibi solvent bazlı lekeleri engellemek için daha iyidir.

İç Cephe Astar Boya


Yüksek Nem Alanları

Boyanın kabarmasını, soyulmasını ve küf oluşumunu önlemek için evin neme maruz kalan veya neme maruz kalabilecek kısımlarını astarlamak gerekir. Nemin duvarlardan geçmesini ve su hasarına neden olmasını önlemek için mutlaka astar kullanmanız önerilir.

Küf

Küflenmeye eğilimli alanlar da astar gerektirir. Mevcut tüm küfler 1 birim çamaşır suyu ile 3 birim su karışımı arasında öldürülmelidir. Daha sonra lekelerin en üstteki tabakadan çıkmasını önlemek için bir kat astar uygulanmalıdır.

Renk Değişimi

Duvar rengini koyu renkten açık renge veya açık renkten koyu renge değiştirirken bir kat astar uygulamak, eski boyayı yeterince kapatmak için gereken yeni boyanın, kat sayısını en aza indirir. Duvar rengi değişimlerinde astarın içine az miktarda son kat boya karıştırarak eski boyayı gizleme yeteneklerini daha da arttırabilirsiniz.

Size en uygun olan boya ürününü öğrenmek ve uzmanımızdan destek almak için Sakarya ve Hendek mağazalarımızı arayabilir, ücretsiz danışmanlık hizmetimizden yararlanabilirsiniz.   

Çerezler, içeriği ve reklamları kişiselleştirmek, sosyal medya özellikleri sağlamak ve trafiğimizi analiz etmek için kullanılmaktadır. “Kabul Et” seçeneği ile tüm çerezleri kabul edebilirsiniz.

Kabul Et